Image Alt

Mavruda Restaurant & Garden

  /  Wedding   /  От българската легенда по пътя към световната слава

Ресторанти „Мавруда“ – там, където стилът и качеството създават незабравим празник

Само преди броени дни ресторант „Мавруда“ получи поредното признание за стила, гостоприемството и безкомпромисното качеството на обслужване и кулинарно съвършенство.

Българската хотелиерска и ресторантьорска организация отличи ресторанта с приза „Най-добър ресторант за специализирани събития на 2023 година“.

Това е поредното признание в колекцията на заведението, което цени най-важното – екипа, гостите си, но гордо пази и мита за милостта на хан Крум към едно храбро момче – Мавруд. Този кураж носи и екипът на ресторанта.

„Ресторант „Мавруда“ е създаден с много любов, страст и емоция през 2014 г. След това дълго време търсихме „градското място“, което да бъде по-различно от всички други ресторанти в нашия сегмент. През годините се превърнахме от ресторант в място за организиране на събития и някои от най-личните празници на хората“, разказва мениджърът на ресторанта Петрана Калинин, чиято голяма цел, още от създаването, е да превърне „Мавруда“ в международна верига ресторанти. Казваме цел, а не мечта, защото усилията, които екипът полага безапелационно оправдават амбицията да развият бизнеса си и извън страната.

Казваме цел, а не мечта, защото усилията, които екипът полага безапелационно оправдават амбицията да развият бизнеса си и извън страната.

Дори по време на пандемията, когато всички бизнеси изпитват затруднения, „Мавруда“ използва кризата за вдъхновение и надграждане на всичко създадено до момента. В екипа остават онези, които вярват в каузата, превръщат я в свой личен проект, и стават още по-сплотени и сърцати.

Първият ресторант „Мавруда“ е разположен само на 2 км от Пловдив, преди село Ягодово. Комплексът разполага с вътрешен ресторант с 50 места и живописна градина с над 250 места на повече от 3 дка. На разположение на гостите е безплатен паркинг, а за семействата с малки деца е осигурен уютен детски кът, в който малките гости на заведението могат да играят на воля в градината, докато родителите им се наслаждават на изисканото меню.

Перлата в короната е MAVRUDA SECRET GARDEN в хотел SPS в Пловдив. Тук всяко събитие – сватба, рожден ден или друг личен празник, корпоративно парти, се превръща в запомняща се приказна история. Залата, която се простира на 1400 кв.м, е озарена от хиляди малки светлини и пази като безценно съкровище духа на интериора на нощната градина.

MAVRUDA SECRET GARDEN разполага с 350 места на закрито и 200 места на открито на външните си тераси. На разположение на гостите има безплатен паркинг и удобствата на хотел SPS. 

Който и от двата ресторанта да изберете, винаги можете да разчитате на безупречност – в стила, в ястията, и в обслужването.

„Целият ни екип е от млади хора и желанието ни на всички е да се развиваме и винаги да срещаме широката усмивка на доволните ни клиенти. Това постигаме с постоянно усъвършенстване на вече изпитаните ни рецепти.“, заявява Калинин.

Всяко блюдо е създадено с въображение, творчески заряд и любов. Ястията се приготвят от сезонни и местни продукти с внимание към всеки детайл. Можете да се насладите и на впечатляваща селекция от български вина, докато опитвате от деликатесите.

 
Ценителите на изискания стил остават впечатлени от богатата палитра от вкусове, аромати и билки, свежите продукти и подправки - една от тайните на „Мавруда“, другата е екипа, който знае как да накара всеки гост да се почувства специален.
 

„Изключително ценим доброто обслужване. Дори когато идват на интервюта за работа при нас, кандидатите са усмихнати, имат желание за работа. Макар и трудно, откриваме тези хора. Те дори някак се самопривличат. На всички, които работят при нас, много им харесва, и те споделят със своите приятели и познати. „Мавруда“ не е стандартното работно място. Няма да видите лошия шеф, който дебне за грешки и пропуски… Когато клиентите ни си тръгват, те дори прегръщат сервитьорите, човека, който се е погрижил за тях. Това е най-ценната ни награда. Нищо не може да се сравни с благодорността на хората и бляска в очите им. Имали сме трудни моменти, но запретнахме ръкави и отстранихме всички грешки“, казва Петрана Калинин.

Екипът на „Комплекс Мавруда“ продължава дръзко с мисията да превърне и най-високите изисквания на клиентите и техните вкусови предпочитания, в своята уникална визитна картичка.

Когато искаш, можеш и знаеш, превръщаш работата си в изкуство и неподражаем стил!

WANT MORE?

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST WEDDING TIPS & TRICKS, PLUS SOME EXCLUSIVE GOODIES!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

С много любов :) Екипът на МAVRUDA Garden

Close

Вдъхновени от любовта и вкусната храна!

Instagram

@MavrudaGarden

Follow Us

info@mavruda.com